Personligt

Jeg har dansk-italienske aner og er vokset op i København som søn af en enlig mor. Min familiebaggrund er kunstnerisk. Min mormor var en del af miljøet omkring digteren Jens August Schade som hun dannede par med i en årrække. Senere blev hun kortvarigt tilknyttet situationisterne i Paris. Min bedstefar Børge L. Knudsen var en talentfuld maler, men endte med at forske, autodidakt, i genskabelsen af renæssanceviolinen og dens forløbere. Mine bedsteforældre bosatte sig i Paris, hvor min mor er født, og senere i Provence.

Jeg har altid været politisk interesseret og internationalt orienteret. I en ung alder engagerede jeg mig i forskellige græsrods- og solidaritetsbevægelser. I 2003 var jeg bl.a. aktiv i antikrigsbevægelsen da USA invaderede Irak. Senere tog jeg initiativ til at udgive bogen kapitalen.com som jeg oversatte fra svensk og skrev efterskrift til. Derpå var jeg stifter og redaktør af det venstreintellektuelle tidsskrift Det Ny Clarté. I dag er jeg aktiv i Rådet for International Konfliktløsning (RIKO) og i Selskabet for kritisk samfundsforskning.

Det Ny Clarté

 

Privat går det meste af tiden med min lille familie: min kone Arshnee er mikrobiolog og forsker i bekæmpelsen af multiresistente bakterier - et af menneskehedens største problemer på sigt - uden brug af antibiotika; min søn Nicolas er en ung talentfuld fodboldspiller; vores datter Ivalo er begyndt at tale. Når jeg har tid til øvrige fritidsinteresser, dyrker jeg skønlitteratur, film og musik. Bedst holder jeg imidlertid af at skrive, og når jeg en dag får en pause fra faglitteraturen, er det min ambition at skrive en roman. Alt i alt føler jeg mig meget privilegeret, for næst efter kunstner, må forsker være det bedste man kan være. I begge tilfælde er det nysgerrigheden og ønsket om indsigt som driver værket; samt ønsket om at gøre en forskel - hvor lille den end er.

 

 

Powered by Crably ®