Personligt

Jeg har dansk-italienske aner og er vokset op i København som søn af en enlig mor. Min familiebaggrund er kunstnerisk. Min mormor, Hanne Bodil Knudsen, var en del af miljøet omkring digteren Jens August Schade som hun dannede par med i en årrække før og da Schade slog igennem. Min morfar Børge L. Knudsen var en dygtig kunstmaler der endte med at forske, autodidakt, i genskabelsen af renæssanceviolinen.


Mine bedsteforældre bosatte sig i begyndelsen af 1950'erne i Paris, hvor min mor er født og hvor familien levede i stor material fattigdom. Senere flyttede de til en lille bjerglandsby i Provence. I begyndelsen af 1970'erne vendte min mormor, min mor og hendes søskende tilbage til København.


Jeg har altid været politisk interesseret og internationalt orienteret. I en ung alder engagerede jeg mig i forskellige græsrods- og solidaritetsbevægelser. I 2003 var jeg bl.a. aktiv i antikrigsbevægelsen da USA invaderede Irak. Senere tog jeg initiativ til at udgive bogen kapitalen.com som jeg oversatte fra svensk og skrev efterskrift til. Derpå var jeg stifter og redaktør af det venstreintellektuelle tidsskrift Det Ny Clarté. I dag er jeg aktiv i Rådet for International Konfliktløsning (RIKO). Jeg har også en interesse for fodbold, spillede selv på eliteplan som ung i Boldklubben Frem og har siden uddannet mig og virket som børnetræner, dog ikke siden forskningen tog det meste af min tid. Jeg skriver dog af og til om emnet i diverse medier - som regel knyttet til større sociale, kulturelle og politiske spørgsmål.

Det Ny Clarté

Privat går det meste af tiden med min lille familie: min kone som er fra Sydafrika er mikrobiolog og forsker i bekæmpelsen af multiresistente bakterier, en af menneskehedens største udfordringer; min søn går i gymnasiet, vores datter i børnehave. Jeg elsker skønlitteratur, film og musik. Bedst holder jeg imidlertid af at skrive, og når ikke skriver faglitteratur, skriver jeg på en roman. Alt i alt føler jeg mig meget privilegeret, for næst efter kunstner, må forsker være det bedste man kan være. I begge tilfælde er det ønsket om indsigt der motiverer, at gå nye veje, muligheden for at skabe noget unikt, gøre en lille forskel.

 

Powered by Crably ®